MONUMENTAL GUIDE TO NEW YORK

Dessa tavlor är så ombloggade och helt otroligt fina. Jag skulle vilja ha en karta över New York och en över San Francisco eller Bombay! Enkelt men ändå så snyggt, finns att köpa på Artilleriet här i Göteborg, ligger på Magasinsgatan! 
 
 

BUDGET TIPS

H&M
 
 
 
Jag tror alltid att jag skall orka gå i skor med klack, det spelar ingen roll hur liten eller hög den är, i affären känns det alltid rätt. MEN när jag väl kommer hem och skall ta på mig skorna slutar det alltid ändå med att jag väljer flats...
 
Denna modellen på boots som ni ser på bilden är min favorit, jag ser den på andra och drägglar lite varje gång. Dock eftersom jag är lite för bekväm av mig när det kommer till skor känner jag inte att jag vill lägga flera tusen på ett par skor jag kanske använder 1-5 gånger. Men så hittade jag dessa från H&M för ynka 599 och känner att det är värt varje krona. Väldigt lika ett par som jag kikat på innan från By Koha, snyggt till en skojrta och jeans. Står helt klart högst upp på min önskelista! 

30 OKTOBER


TIPS - Make Up

 
Vill tipsa om min foundation som är ifrån märket Make Up For Ever. Det är den absolut bästa jag någonsin haft, jag brukade alltid använda BB Cream då jag hatar den "kakiga" känslan som foundation ibland kan ge. Men denna är verkligen hur lätt som helst och har super bra täckning!
 
TIPS TIPS TIPS! 

SIMPLE BUT PERFECT

Simple but perfect
 
 
Svart, grått med enkla detaljer. P.E.R.F.E.K.T
 

INSTA LATELY

 
För en lite mer personlig del av mig, som ni inte ser i bloggen.

THUNDERSTORM THUNDER

Ni som bor här i Göteborg har kanske som jag vaknat av stormen, det blåser och regnar som bara den och jag älskar det, tycker det är jättemysigt! Idag är jag ledig så tänkte visa er dem nya tillskotten i min garderob. Annars så MÅSTE jag städa idag, konstigt nog blir mitt rum kaos varje gång jag skall klä på mig...
Men först...
 
 
njuta av min favoritfrukost! 

IN BLACK

 
Ni som läst min blogg ett tag vet att jag älskar svart. Det är vad 90% av min garderob består av, fram tills nu. Mitt jobb gör mig mer och mer färglad för varje minut och imorgon skall jag visa er vad jag menar...Stay tuned!

INTERIOR INSPIRATION

 
En vit lägenhet med svarta, gråa och silvriga detaljer är precis vad jag vill ha. En blandning av alla bilderna ovan. En twist av girlygirl är ett måste, lite rosa färgklickar här och där lär det bli om jag känner mig själv rätt. Dream on baby...

WORKAHOLIC

 
God Morgon!
 
Sitter i skrivande stund och äter frukost, turkisk yogurt med bär, nötter och mitt obligatoriska kaffe såklart. Idag står det jobb på schemat, skönt! Har blivit beroende av inredning på senaste, kan kanske ha att göra med att jag känner mig mer än redo att flytta.
Just need to find a apartment!!!

A SNEAKER KIND OF DAY

 
Slänger på mig dem skönaste skorna och åker ner till stan för att möta upp Matilda för en lunch och massa girltalk. Bra tisdag!

BY KOAH BOOTS

Något som står väldigt högt upp på min önskelista just nu är ett par Lynsey boots från By Koah (till höger på bilden). Passar perfekt i min svarta garderob och dem är lite mer än ett par vanliga boots, älskar fransarna och att jag blir 10 cm längre är det största pluset! 
Wanites from " By Koah"
 

RAINY DAY SCREAMS FOR....

Kaffe, modetidningar, och skönhetsfix!
 
 

DIFFERENT GREYS, BLACK AND PINK

 
The perfect outfit!
 

HEALTHY, YUMMY AND HOMEMADE

Tog en riktig sovmorgon idag och passade även på att göra en brakfrukost. Gjorde min egen granola bowl som jag just nu sitter och knaprar på, tillsammans med lite kaffe och ett ägg. Yummy!
 
 

LA TIPS NO1 - FAIRFAX FLEA MARKET

Varje söndag drar sig alla LA bor till...
 Melrose Avenue!! För att gå gatan ner till FairFax Flea Market där man hittar ALLT från...
 
Vintage kläder till...
 
Smycken till...
 
...inredning!! Här kan man verkligen hitta allt och ingenting. Det finns även massor med god mat från världens alla hörn. Är ni i LA på en söndag tycker jag att ett besök hit är ett måste! Det kostar en lite peng, då menar jag verkligen liten, att gå in och man betalar nästan allt med lösa pengar, så Bring som Cash!! 

 
 
Här var första delen av mina LA tips, mer kommer nästa vecka! Hoppas ni gillade det. 
/ E 

 
 
 
 
 
 

TAKE ME BACK

 
Hade inte tackat nej till att spendera en söndag på Melrose och FairFax Flea Market. Tänkte slänga upp ett LA inlägg senare ikväll. Så Stay Tuned! Lots of love
 
/ E
 

JEANS SKIRT - FALL EDITION

 
Jeans skirt - fall edition
 
 

SOMETHING I NEED

Sitter och dricker mitt morgonkaffe med tända ljus och min myslista på spotify är på. Det är vid denna tiden på dygnet jag får mest gjort, lyckas alltid samla på mig tusen tankar & ideer under mitt morgonkaffe. Ibland bra ibland dåligt, idag PERFEKT!!!
 
 

MODE MORGON

 
Startar dagen med lite Bazaar, skall samla lite inspiration och sedan få ner mina ideer på papper. Lättare sagt än gjort...

DETAILS

/E

Q&A

Vad pluggade du för något och hur kom du in/sökte?
Jag pluggade Fashion Merchandising och fick hjälp med allt med ansökningen osv av ett företag som heter Study Abroad! 
 
Hej! Kan inte du visa i ett inlägg hur du tänker matcha din leo mössa från H&M? :)
Absolut, här har du det ↓
Match a leo hat!
 
Vart har du köpt jackan?:)
Den är från märket Nolita och är köpt på Tara för ca 2år sedan. 
 
Vad heter din Tumblr?
bengtssonemelie.tumblr.com
 
Det hade varit kul om du kunde visa vad för skor du kommer köra på under höst/vinter! :)
 
Dessa är vad jag kommer att använda ↓
Primeboots//UGGS//Sneakers
 
 

TUMBLR INSPIRATION

 
Bilder från min tumblr, inspireras & följ mig HÄR! 

F & F

 
 Sugen på att börja plugga igen, saknar tiden i LA och Smc. Saknar att ha lite av dem gamla skolrutinerna, nu är jag inne i ett jobbmode som jag dock inte klagar över. Skall försöka leta upp någon rolig kurs eller liknande till våren och även hålla ögonen öppna för skolor. Men nu till problemet, jag kan ALDRIG bestämma mig om jag skall stanna i Sverige eller inte...ja jag är nog den veligaste personen på jorden! 

FREEPEOPLE

Ett av mina absoluta favoritmärken är FreePeople. Ett Amerikanskt märke som gör helt otroligt fina och unika kläder. Jag besökte deras butiker ett antal gånger i Usa och nu ångrar jag att jag inte köpte mer!! Vill ha precis allt på bilderna här neran, speciellt bomberjackan, skinnjackan,mössan, den stora tröjan, ja allt helt enkelt. Dessutom har dem alltid dem mest genomtänkta och inspirerade lookbook bilderna, ett plus är att Elsa Hosk är deras modell för iår. Love it! 
 
 

TIPS FRÅN MIG TILL DIG

Must haves!
 
Jeans must haves!!
 
SHOES!!
 
 

FLYTTA ELLER STANNA KVAR

Har tänkt lite på om jag vill flytta bloggen eller stanna kvar här på blogg.se. Detta är en så himla stor bloggportal, funderar på om jag vill flytta bloggen till en lite mindre eller en ny bara för jag känner att jag vill ha en förändring. Men där kommer nästa problem, vilken skall jag ta? Devote, Nattstad, Myshowroom? ja det finns ju hur många som helst. Vad tycker ni? Stanna kvar eller byta och isåfall till vilken? 
 
 

COZY SWEATERS

Forever21//HM//Gina Tricot
 
Tre av mina favorit tröjor som jag använder flitigt såhär på hösten. Skulle vilja lägga till en polotröja eller två i samlingen, sen är den komplett. 
 

RAINY DAY SCREAMS FOR....

Regnig dag betyder inspiration. Skall börja jobba på ett litet projekt jag håller på med och även pausa för att äta bullar med Mormor. Bra dag ♥
 

MORNING SUNSHINE

GOD MORGON!
 
Börjar jobba sent idag, alltså 12 så jag har en välförtjänt sovmorgon. Har precis duschat och skall just äta lite frukost och sådär innan jag ger mig iväg. Måste passa på att säga att jag älskar mitt jobb, det är otroligt kul, mysigt och helt underbara kläder! Vad mer kan man önska sig?!
 
 
 

THE TREND

 
En trend som jag älskar är bootcut jeansen. Det är snyggt, enkelt och bekvämt. En av mina favoriter i min höstgarderob är dessa jeans från Gina Tricot. 
 
 

LONDON LONDON LONDON

London är nog en av mina favoritplatser och favoritstäder. Toppar listan gör ju självklart New York men London är inte långt efter. På något konstigt sätt känner jag mig lite hemma i London, kanske inte är en tillfällighet att Göteborg kallas lilla London. Varje höst får jag iallfall en kick och allt jag vill göra är att åka och shoppa och mysa i London. Dricka latte på Starbucks, vara tidigt på Oxford Street (gillar det som bäst när det är som minst folk), promenera i Hyde Park, ta en afternoon tea på Laduree, äta Froyo, shoppa, gå på marknad och hitta nya spännande småbutiker. Någon gång skall jag bo i London! 
 

LIFE´S TO SHORT TO WEAR BORING CLOTHES

 
Cosy Chic
 
 
Exakt såhär går jag klädd dessa dagar, älskar att det är lite kallt ute så man äntligen får användning för alla mysiga halsdukar, skinnjackan, mössorna ja allt höstigt. 

PRIMEBOOTS

Fick en kommentar om vilken modell på Primeboots jag har. Jag har dessa två nedan, alltså dem mellanhöga mörkbruna och dem låga mörkbruna. Jag kan säga att dessa två är nog ett av mina bästa köp jag någonsin gjort, använder dem dagligen och det är värt varje liten krona! 
 

TO ALL YOU BRUNETTS OUT THERE

Ett litet tips till oss brunetter som inte vill se gråa ut av torrschampo. Detta från Batiste är hur bra som helst och har en brun färg så hur bra som helst för oss! Kostar ca 80 kr på Kicks, skall just inhandla min 3dje flaska! Helt klart en av mina favoriter! 
 

NEW IN

Tack för ni kommenterade så fint, ni kör vi!! 
Tänkte börja med att visa er mitt nya stycke kärlek, VANS! Har länge velat fram och tillbaka med vilka jag borde köpa, testade mig fram och de slutade med dessa. Nöjdare än nöjdast! 
 

YES? NO? MAYBE? YES?YES? NO? NO?

Som ni kanske har märkt så uppdaterar jag inte så ofta längre,  velar jag fram och tillbaka om jag skall ha kvar bloggen eller inte...ni är ändå ganska många som kikar in här även nu när jag inte uppdaterar så bra. Vad tycker ni? Vill ni att jag skall fortsätta blogga och då köra riktigt jävla bra! Hm, SPEAK UP LOVIES! 
 
 
 

RSS 2.0